Держпродспоживслужба посилює нагляд за об’єктами підвищеного епід.ризику

Попри послаблення карантинних заходів щодо поширення короновірусної хвороби COVID-19, в період літнього сезону задля запобігання виникнення випадків харчових отруєнь, Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області суттєво посилює контроль за об’єктами підвищеного епід.ризику, а саме, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів, закладами громадського харчування та закладами відпочинку.

Так, відповідно до звернення на гарячу лінію Головного управління щодо неналежних умов надання послуг роздрібної торгівлі харчовими продуктами, спеціалістами нещодавно було проведено інспектування магазину в селі Вільнянка Коростишівського району.

Під час заходу державного контролю на даному об’єкті було встановлено численні порушення вимог харчового законодавства, в результаті чого на суб’єкта господарювання  складено протокол «Про порушення Закону України про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин»,  за що передбачена  фінансово-господарська відповідальність.

Ще раз наголошуємо для суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва та обігу харчових продуктів, а також надають послуги громадського харчування, на неухильному дотриманні вимог харчового законодавства, що сприятиме  покращенню власного іміджу та уникненню неприємностей у вигляді фінансово-господарських та інших санкцій.