У Головному управлінні підводять підсумки діяльності упродовж І-го півріччя

Сьогодні у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області відбувся перший етап засідання колегії за підсумками діяльності Служби за 6 місяців 2021року. Так, у ході засідання заслуховувались та обговорювались питання роботи ГУ ДПСС в Житомирській області в сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, проведено аналіз показників роботи управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та аналіз фінансової дисципліни Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.Відкрив засідання колегії начальник Головного управління Олександр Шпита, поінформувавши присутніх про стан виконання Рішення колегії ГУ ДПСС в Житомирській області від 19.05.2021р. №2:

показник виконання плану основних протиепізоотичних заходів складає 100% (за винятком вакцинації птиці приватного сектору від хвороби Ньюкасла – 75%)

приведено дані Єдиного державного реєстру тварин у відповідність до фактичної кількості господарств юридичного сектору у яких проводяться обов’язкові щеплення та обробки (протягом І півріччя 2021 року ідентифіковано та внесено до Єдиного державного реєстру: 8 187 голів ВРХ сільськогосподарських підприємств, 17 413 голів свиней 926 голів ДРХ )

78 державних інспекторів ветеринарної медицини взяли участь у дистанційних навчаннях в електронній системі на платформі програмного забезпечення «Система автоматизації НR-процесів та управління талантами МОСО»

з метою забезпечення контролю дотримання протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, на об’єктах нагляду, відповідно до встановлених вимог на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) протягом І півріччя 2021 року здійснено 28 605 перевірок, -порушення протиепідемічних вимог реєструвалися майже на кожному сьомому об’єкті (14,6%). Під час виявлення порушень спеціалістами вжито відповідні заходи реагування

задля забезпечення виконання Плану заходів з реформування шкільного харчування, та Плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2021 рік, спеціалістами Держпродспоживслужби області протягом І півріччя 2021 року здійснено 720 перевірок, у тому числі: в закладах дошкільної освіти здійснено 274 перевірки, в закладах загальної середньої освіти – 427, в закладах вищої освіти – 7, в інтернатних закладах – 12.

В рамках впровадження Держпродспоживслужбою діджиталізації та цифрової трансформації в Головному управлінні введено в дослідну експлуатацію інформаційну автоматизовану систему PHIS.Також було заслухано звіт директора Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Олега Пінського за основними показниками лабораторно-діагностичної роботи упродовж І-го півріччя 2021 року;На завершення учасників засідання ознайомили зі змінами у сфері антикорупційного законодавства.

У ході другого етапу засідання колегії, що відбудеться 22 липня у форматі відеоконференції,заслуховуватимуться питання діяльності Головного управління забезпечення у сфері фітосанітарної безпеки, буде проведено аналіз роботи у сфері дотримання законодавства про захист прав споживачів, реклами, метрологічного та ринкового нагляду.