У ході чергової наради обговорили питання харчування дітей у школах

Сьогодні керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита взяв участь у черговій онлайн-нараді під головуванням Владислави Магалецької. У ході наради обговорили питання реформування та покращення харчування дітей у закладах освіти. До участі у нараді долучився кулінарний експерт та автор проекту «Нове шкільне харчування» – Євген Клопотенко, який представив учасникам наради коротку концепцію основних змін у шкільному харчуванні. Зокрема, поінформував про те, що учасники проекту завершили розробку чотиритижневих меню за новим рецептурним збірником для харчування дітей всіх вікових груп у освітніх закладах. Меню також розроблялось з врахуванням певних потреб : безглютенове та безлактозне харчування, поступове зменшення споживання цукру та солі.
На завершення було наголошено на необхідності налагодження належної комунікації та співпраці з Держпродспоживслужбою, що дасть змогу в подальшому успішно реформувати систему шкільного харчування.