857 моніторингових перевірок дотримання карантинних обмежень проведено на Житомирщині минулого тижня, порушення – на кожному 8-му об’єкті нагляду

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  продовжують проводити моніторингові перевірки за дотриманням протиепідемічних заходів та карантинних обмежень.

Так, упродовж минулого тижня (03-05 травня)  спеціалістами  територіальних структурних підрозділів Головного  Держпродспоживслужби  в Житомирській області проведено 857 моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів  із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Загалом на минулому тижні перевірено 311 об’єктів продовольчої торгівлі,  256 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 109 закладів громадського харчування, 23 перукарні (салонів краси). Окрім того, в зазначений період перевірено діяльність 142 об’єктів, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об’єкти водозабезпечення. Також моніторинговими перевірками охоплено 8 закладів дошкільної, 7  загальної середньої освіти. Як свідчить статистика, минулого тижня порушення фіксувалися на кожному 8-му об’єкті нагляду, що становить 12% від загальної кількості. Як і раніше найбільше порушень зафіксовано у закладах продовольчої торгівлі. В зв’язку з виявленими порушеннями спеціалістами Держпродспоживслужби було вжито відповідні заходи реагування: складено 33 протоколи про адмін.правопорушення на відповідальних осіб, надано 94  приписи з пропозиціями про усунення порушень, надіслано 21 інформаційний лист до органів місцевої влади та 6 листів до правоохоронних органів.

Наразі Житомирська область віднесена до регіонів з «жовтим» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19, карантинні обмеження дещо послаблені, але контроль за дотриманням суб’єктами господарювання  протиепідемічних вимог та карантинних обмежень з боку Держпродспоживслужби продовжується.