Обговорення питань підготовки закладів освіти до навчального 2020-2021року

Сьогодні представники Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області долучились до онлайн-наради за участі т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, заступника Міністра Любомири Мандзій, Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, присвяченої обговоренню питань з підготовки закладів освіти до навчально-освітнього  процесу у 2020-2021рр. в умовах пандемії.  Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко насамперед наголосив на необхідності врахування у процесі підготовки закладів освіти до нового навчального року всіх рекомендацій з організації протиепідемічних заходів, затверджених постановою №42 від 30.07.2020р.

Зокрема, обговорили питання щодо забезпечення засобами індивідуального захисту (маски,респіратори,захисні щитки)  та тестування  методом ІФА працюючого персоналу, а також забезпечення закладів освіти дез.засобами та антисептиками, та інші питання організації освітнього процесу – розмежування маршрутів руху учнів різних вікових категорій тощо.

Окрему увагу учасники наради приділили питанню організації харчування дітей, зокрема, йшлося про заборону мультипрофільного харчування за принципом «шведський стіл», – наразі розглядаються альтернативні варіанти форм харчування дітей, які згодом будуть узгоджені Міністерством освіти та науки України та Міністерством охорони здоров’я.