Обговорення виробничих питань у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини

Сьогодні в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області відбулась онлайн-нарада  під головуванням першого заступника начальника Головного управління Ігоря Волківського, за участі в.о.начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Миколи Міщенка з обговоренням питань виробничого характеру у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. До участі у нараді були запрошені керівники районних та міського управлінь ГУ ДПСС в Житомирській області а також начальники відділів безпечності харчових продуктів та вет.медицини. В ході наради на обговорення учасникам було представлено низку питань:

-недоліки та проблемні питання в частині здійснення лабораторних досліджень на лейкоз, бруцельоз та лептоспіроз;

-особливості здійснення позапланових заходів державного нагляду;

– належне оформлення документації, складеної у ході інспектування підприємств (акти, приписи, протоколи тощо) з врахуванням юридичної складової ;

– встановлення невідповідностей у ході проведення інспектувань;

– процедура отримання експлуатаційних дозволів постачальниками продуктів харчування в освітні заклади області;

-порядок  видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів:

-державний моніторинг тваринницької продукції та налагодження комунікацій з Житомирською регіональною лабораторією Держпродспоживслужби.

На завершення учасників онлайн-наради було поінформовано, що з метою покращення показників діяльності та результативності здійснених заходів у сфері безпечності харчових продуктів та вет.медицини,- аналогічні заходи в онлайн-режимі відбуватимуться щотижня.