Онлайн-нарада під керівництвом Голови Держпродспоживслужби України

30 листопада керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита долучився до онлайн-наради під керівництвом Голови Держпродспоживслужби України Владислави Магалецької. У ході наради було здійснено аналіз показників діяльності територіальних органів Держпродспоживслужби в частині контролю за дотриманням обмежень карантину вихідного дня, зокрема, в рамках співпраці з представниками правоохоронних органів. Крім того, йшлося про можливе продовження карантину вихідного дня або ж можливе подальше запровадження повного локдауну, про що буде прийнято відповідне рішення на черговому засіданні Уряду. Окрему увагу було приділено питанню контролю за дотриманням жорстких карантинних заходів, пов’язаних з профілактикою поширення вірусу SARS-CoV-2 у господарствах з промислового вирощування хутрових звірів. Довідково : на території Житомирської області налічується 4 господарства по вирощуванню норок. У ході проведених перевірок вказаних підприємств порушень щодо утримання звірів спеціалістами Держпродспоживслужби не виявлено, клінічний стан тварин задовільний. Питання епізоотичного благополуччя зазначених підприємств знаходиться на постійному контролі Держпродспоживслужби.На завершення наради Владислава Магалецька акцентувала увагу на необхідності забезпечення доступу до інформації щодо наявних карантинних зон та стану поширення регульованих шкідливих організмів на території України, про що йшлося під час онлайн-зустрічі з членами асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».