Питання контролю за дотриманням обмежень та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання обговорено на онлайн-нараді з головою Держпродспоживслужби України

Сьогодні начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита долучився до онлайн-наради, яку проводила Голова Державної Служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька. Цього разу йшлося про напрацювання територіальних органів Держпродспоживслужби в частині здійснення контролю за дотриманням обмежень та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання, зокрема, в період карантину вихідного дня. Як зазначила Владислава Магалецька, – фахівцями територіальних органів Держпродспоживслужби у складі моніторингових груп спільно з органами Національної поліції упродовж 14-15 листопада було здійснено майже 40 тисяч перевірок дотримання карантинних обмежень на об’єктах нагляду. У ході наради обговорювались проблемні питання, які здебільшого полягали у відсутності належної комунікації з представниками правоохоронних органів, органів державної влади тощо. На завершення, було зазначено на необхідності продовження роз’яснювальної роботи серед населення щодо небезпеки поширення COVID-19, та, зокрема, доведення суб’єктам господарювання основних вимог та заборон, запроваджених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами).