Публічний звіт керівника Головного управління про діяльність Держпродспоживслужби упродовж 2020 року

Сьогодні у Головному управлінні  Держпродспоживслужби в Житомирській області за умов дотримання всіх необхідних протиепідемічних вимог відбулась прес-конференція за підсумками діяльності Держпродспоживслужби   у 2020 році , керівникник Головного управління Олександр Шпита публічно відзвітував про результати роботи Головного управління та окреслив пріоритетні завдання в умовах сьогодення. Захід відбувся за участю представників регіональних ЗМІ .

У ході прес-конференції керівник управління навів детальний звіт за напрямками діяльності структурних підрозділів, озвучив як досягнення служби, так і проблемні питання, які постали на шляху реалізації основних завдань, визначених державною політикою у сфері захисту споживачів, забезпечення епізоотичної, фітосанітарної та санітарно- епідемічної безпеки населення.

Зокрема, представників мас-медіа цікавили питання щодо здійснення спеціалістами Держпродспоживслужби заходів державного нагляду за дотриманням протиепідемічних вимог та карантинних обмежень суб’єктами господарювання з метою недопущення стрімкого поширення коронавірусної інфекції. Упродовж минулого року було здійснено 38 тисяч таких перевірок, у ході 6471 перевірки було зафіксовано порушення, за результатами яких вжито відповідні заходи. Також надходили питання щодо розгляду звернень громадян у сфері захисту споживачів: загалом до Головного управління надійшло 748 звернень громадян, з них 36,6% скарги  на порушення прав споживачів. За результатами розгляду звернень споживачам повернуто 36 тисяч гривень за товари та послуги.

На завершення  Олександр Шпита окреслив  основні пріоритети Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  на 2021 рік, серед яких :

  • забезпечення стабільної санітарно-епідемічної ситуації шляхом здійснення державного нагляду за  дотриманням санітарного законодавства  та проведенням протиепідемічних заходів під час карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19
  • напрацювання та вжиття заходів в межах повноважень щодо розширення експортного потенціалу в регіоні
  • посилення контролю за якістю та безпечністю шкільного харчування
  • цифровізація основних процесів, пов’язаних з наданням послуг, взаємодії з громадянами, надання  документів дозвільного характеру в електронному вигляді.

Переглянути відеозапис прямого ефіру можна за посиланням