У Любарському районі з керівниками закладів освіти обговорили вимоги Санітарного Регламенту та питання харчування дітей

   28 січня у  Любарському районі  за участі спеціалістів Любарського районного управління ГУ ДППС в Житомирській області  було проведено  онлайн-нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти. На порядку денному питання організації та забезпечення якісного та безпечного харчування дітей у освітніх закладах Любарщини.

Представниками Держпродспоживслужби було надано низку роз’яснень вимог чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а саме

доведено до відома наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17.11. 2020 № 2347 “Про затвердження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти”;

Учасникам наради наведено основні переваги від запровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти, як важливого інструменту для контролю безпеки харчування. 

  Крім того, спеціалісти районного управління детально роз’яснили вимоги до постачальників харчових продуктів та  осіб,задіяних в наданні послуг з організації харчування дійтей.

На завершення заходу учасників наради поінформували про набрання  чинності Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти та ознайомили з його основними вимогами.