Участь у всеукраїнському форумі «Безпечність молока : національна політика та регіональні ініціативи»

Сьогодні в рамках 32-ої Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2020» відбувся всеукраїнський  форум «Безпечність молока : національна політика та регіональні ініціативи». Захід організовано під патронатом Міністерства розвитку економіки,торгівлі та сільського господарства України у співпраці з Держпродспоживслужбою України та Дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL,Швейцарія) у партнерстві з SAFOSO AG(Швейцарія). Від Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  участь у заході в режимі он-лайн  взяли перший заступник начальника управління Ігор Волківський, в.о.начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Міщенко, спеціалісти відділу державного контролю та відділу безпечності харчових продуктів.

Як зазначив директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної  медицини  Борис Кобаль, – основним та пріоритетним завданням на сьогодні беззаперечно є сприяння  з боку Служби щодо забезпечення споживача безпечною продукцією, зокрема, і молочною також.

В ході проведення форуму було висвітлено ряд питань щодо недоліків та переваг вітчизняної моделі виробництва молока, особливостей здійснення експорту молочної продукції, забезпечення контролю на всіх етапах переробки та виробництва, впровадження систем моніторингу якості та безпечності сирого молока тощо. Окрема увага була приділена пілотному проекту із запровадження Програми контролю сирого молока у Миколаївській,Харківській, Полтавській та Вінницьких областях, про що доповідали колеги з територіальних органів Держпродспоживслужби.

На завершення заходу було наголошено на необхідності злагодженої взаємодії операторів ринку та компетентних органів з метою впровадження змін та нових підходів в частині вимог до виробництва молока та молочної продукції.