Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області продовжують проводити моніторингові перевірки за дотриманням карантинних обмежень в першу чергу на об’єктах продовольчої і непродовольчої торгівлі, агропродовольчих ринках, закладах громадського харчування, а також в закладах загальної середньої та дошкільної освіти.
Так, упродовж минулого тижня (11 січня- 17 січня) спеціалістами районних та міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено 1335 моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Більшість перевірок здійснювались за участю представників правоохоронних органів, частина заходів нагляду була проведена у вихідний день.Загалом на минулому тижні перевірено 451 об’єкт продовольчої торгівлі, 446 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 208 об’єктів громадського харчування, 39 перукарень (салонів краси). Окрім того, в зазначений період перевірено діяльність 183 об’єктів, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об’єкти водозабезпечення. У ході 118 моніторингових перевірок було виявлено порушення вимог протиепідемічного режиму, -найбільший відсоток порушень протиепідемічного режиму фіксувався спеціалістами на об’єктах продовольчої торгівлі. За результатами виявлених порушень спеціалістами Держпродспоживслужби складено 49 протоколів про адмін.правопорушення, надано 80 приписів з пропозиціями про усунення порушень, надіслано 36 інформаційних листів до органів місцевої влади та 6 лістів до правоохоронних органів.
Запроваджений Урядом локдаун триватиме до 25 січня, -наразі робота у зазначеному напрямку продовжується.